Doorgaan naar hoofdcontent

Lieve Oma


Mijn grootmoeder houd niet van tatoeages. Ze vind ze verschrikkelijk. En “ontheiliging van God’s gegeven tempel” Maar ook “van die sportschooltypes”  kan haar goedkeuring niet krijgen. Nou Oma, dan wil ik je graag voorstellen aan Rinaldo Visser , een rasechte Klarendaller. Zo een waarvan jij zegt dat ze niet meer bestaan. Rinaldo is een van “die sportschool types die God’s tempel ontheiligd heeft’ en in dit blog ga ik jou proberen te overtuigen waarom jouw vooroordelen over tatoeages en sportschooltypes toch echt niet meer kunnen. 

Rinaldo kwam zo’n 17 jaar geleden in aanraking met de krachtsport. En doet al sinds 12 jaar aan wedstrijden mee. En krachtsport is toch echt heel wat anders dan bodybuilding. Allebei zijn het takken van sport waar ik de discipline niet voor heb maar, Oma, Rinaldo dus wel. Jij zegt altijd dat je van werken discipline krijgt en deze jongen heeft hard gewerkt. Werkt hard voor z’n gezin en om z’n sport te kunnen uitoefenen. Neemt ook geen supplementen om sneller op zn top te zitten maar is gewoon “heel klassiek” goed op zn voeding aan het letten. Oma, je zegt altijd tegen mij dat als je gelukkig bent dat dat belangrijker is dan geld. En Rinaldo vertelde mij precies hetzelfde. Dat z’n sport hem meer kost dan het hem oplevert. En dat ie dat graag doet vanwege de kameraadschap die hij vind bij zn sportbroeders. Dat familiegevoel waarvan jij altijd zegt dat niemand dat meer heeft. En dat dat hem gelukkig maakt. 
Het is de grootste onbekendste sporter uit Arnhem, die heel bescheiden is en niet eens klaagt dat ie niet eens genomineerd is voor Arnhems sportman van het Jaar. Gelukkig heeft hij wel mensen om zich heen staan die hem proberen te ondersteunen in zijn passie. Want een passie die heeft hij. Iemand die op verschillende onderdelen zoals squat, benchpress en deadlift het wel voor elkaar krijgt om 885 kilo op zn naam te zetten. Dat is niet niks Oma! Hij tilt jouw scootmobiel op zoals jij je pak ontbijtkoek. 
En als wij dan zo iemand onder de naald krijgen en hij vertelt zijn verhaal, dan is het sponseren van z'n tattoos zodat hij centen overhoud om zijn passie te kunnen te beoefenen in Las Vegas of in Ierland of in Duitsland een mooi staaltje naastenliefde die je niet vaak meer ziet. En dat maakt tatoeëren meer dan plaatjes prikken. 

Tatoeëerders krijgen het vertrouwen om zijn of haar interpretaties van soms hele persoonlijke verhalen te vereeuwigen om het meest onvergeeflijke canvas ter wereld: mensen. En tatoeëren is mensen werk. En mensen die tatoeëren en getatoeëerd worden zijn niet bang om hun vertrouwen aan anderen te geven. Terwijl jij de deurbel na 9 uur niet eens meer vertrouwd. En vertrouwen hebben we meer nodig. Net zoals mensen als Rinaldo. 
En daarom zijn tatoeages en “sportschooltypes” soms de mooiste mensen. En dat ze “God’s tempel ontheiligen” zien zij misschien als het versieren van “God’s tempel". Want Oma, als niemand elkaar wat gunt word de wereld niet beter. 
Dus wij bij Strafwerk gunnen Rinaldo een goed resultaat op het EK in Ierland, het WK in Duitsland en bij de Mr Olympia in Las Vegas. En ik hoop dat je nu iets anders kijkt naar mensen met tatoeages en “sportschooltypes”. Dat gun ik jou.


Reacties

  1. Hij is de enige die zo'n herrie mag maken in @vitalgymarnhem haha. En terecht. Groet Willem die ook zo'n prachtige plaat van Tim draagt 🐺 ...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Blog..vlog whatever , gewoon nieuws van Strafwerk Arnhem!

 STRAFWERK x POPRONDE x BOSKAT Sinds de opening April dit jaar is er een hoop gebeurd bij Strafwerk ! En er staat nog veel meer leuks te gebeuren , om een snel kanaal te hebben voor het uploaden van fotos,film muziek etc hebben wij weer een blog erbij! Eerste item : de popronde! 26 Oktober deden wij mee aan de popronde , als kleinste ''podium" hebben wij een groot feestje neergezet! Beter nog , check gewoon de foto's en het filmpje! Cheers x De strafwerk crew Alle foto's en video's zijn gemaakt en bewerkt door : Striped Shades.